Masser af EM-aktivitet henover sommeren

Som de første tager det danske U14 pigelandshold søndag hul på sommerens EM-turneringer, når de spiller Tennis Europe Summer Cup i Frankrig.

Zoe Du Pasquier Jensen skal både spille individuelt og hold-EM for Danmark denne sommer.

De traditionsrige Summer Cups, som er EM for hold, spilles henover sommeren. Først i aktion er Danmarks U14-piger, som sammen med holdkaptajn Maria Jespersen skal til Saint Velery en Caux i Frankrig fra 30. juni til 2. juli.

Her skal de dyste mod Frankrig, Ungarn, Holland, Norge, Portugal, Rusland og Slovakiet. Skulle Danmark ende som et af de to bedste hold, skal U14-pigerne igen i aktion 5.-7. juli i Sanremo i Italien. Det danske hold består af Zoe Du Pasquier Jensen (B.93), Emilie Just-Bomholt (HIK) og Rebecca Mortensen (KB).

Opdatering: Danmark blev nummer fem efter nederlag til Frankrig og sejre over Portugal og Holland.

Zoe og Rebecca har også fornøjelsen af at skulle repræsentere Danmark ved det individuelle U14 EM, som spilles 22.-28. juli i Most i Tjekkiet. Ved den lejlighed er Jacob Holst med som coach.

Individuelt EM bliver det også til for Carl Emil Overbeck (HIK) og Sebastian Grundtvig (Gentofte). De spiller med ved U18 EM i schweiziske Klosters, hvor Clara Tauson sidste år blev europamester. I skrivende stund er det endnu ikke afgjort, om de to får følgeskab af Hannah Viller Møller (HIK).

Nations Challenge

For U12 hedder europamesterskabet for hold Nations Challenge og ikke Summer Cup. Men konceptet er det samme: Otte nationer spiller over tre dage. De to bedste går videre til et finalestævne. Alle landskampe består af to singler efterfulgt af en double.

U12-pigerne skal et smut til Haren i Holland for at spille mod værtsnationen, Belgien, Storbritannien, Letland, Luxembourg og Ukraine. Samtidig skal U12-drengene spille i franske Dijon mod Bulgarien, Frankrig, Storbritannien, Israel, Luxembourg, Portugal og Slovenien. Det hele foregår 25.-28. juli.

Blandt U12-drengenes modstander er hele fem gengangere fra i vinter, hvor Danmark var på hjemmebane i Hillerød. Læs hvad drengene på holdet dengang sagde om at spille på landsholdet for første gang.

Sportschef i Dansk Tennis Forbund ser frem til at få spillerne ud på den europæiske scene. Det er en rigtig god anledning til at øve gode turnerings-vaner.

”Summer Cups er en af de få turneringer, hvor træneren kan være med inde på banen og coache. Det gør det til en rigtig god mulighed for at udvikle spillernes taktiske evner. Og så er det altid sjovt at stille op sammen som et hold,” siger Jens Anker Andersen.

U12-piger består af Lucca Ingildsen (B.93), Cecilie Fridthjof (B.93) og August Grau Kristensen (Lyngby). Holdkaptajn er Marc Møller.

U12-drenge består af Lucas Christmas-Møller (KB), Rasmus Hembo (Esbjerg) og Christoffer Thielsen (KB). Holdkaptajn er Daniel Mølgaard Nielsen.