Medaljespil: Landets bedste er klar til semifinalerne

Clara Tauson og den danske mester Christian Sigsgaard er bare nogle af profilerne, når HIK Tennis i weekenden er vært for HEAD DTF Holdturneringens Medaljespil.

Clara Tauson er med for KB ved weekendens Medaljespillet.

Elitedivisionen skal finde sin afgørelse i weekenden, når der afvikles HEAD DTF Holdturneringen ude Medaljespil. HIK Tennis er vært for arrangementet, som er gratis for tilskuere. Lørdag spilles der semifinaler fra klokken 11, mens søndag står på finaler og bronzekampe.

Mange af landets allerbedste tennisspillere inklusiv Clara Tauson og flere udenlandske profiler skal i aktion lørdag. Vi stiller skarpt på de to semifinaler hos henholdsvis damerne og herrerne. Her kan du også læse, hvem der spiller 1. og 2. single for holdene i semifinalerne.

Semifinale damer: KB mod HRT

KB vandt klubbernes indbyrdes opgør i Grundspillet med 4-2. Ved den lejlighed kom en af HRT’s sejre i 1. single, hvor Olga Helmi besejrede Mai Grage. Men KB-holdet er styrket kraftigt til Medaljespillet med tilføjelsen af Clara Tauson.

Head to head

Klub: KB HRT
1. single: Clara Tauson Olga Helmi
2. single: Mai Grage Mathilde Tranberg
Placering i Grundspillet: 1 4
Flest kampe i sæsonen: Mai Grage (12) Ida Hasselbalch (14)
Flest sejre i sæsonen: Julie Noe (9) Johanne Svendsen (11)
Benyttede spillere: 6 6
Placering 2018: Bronze 7/8

Unge Johanne Svendsen fra HRT har været nordsjællændernes knap så hemmelige våben. Med 11 sejre i Grundspillet er hun den mest vindende spiller i sæsonen på tværs af køn. På en delt andenplads i det regnskab ligger KB’s Julie Noe med ni sejre.

Med tilføjelsen af Clara Tauson til holdkortet kan 4. single meget vel stå mellem Noe og sølvvinderen fra DM tidligere på sommeren. Det bliver et nøgleopgør, hvis HRT skal lave overraskelsen.

Semifinale damer: Gentofte mod Birkerød

Gentofte vandt sæsonens indbyrdes opgør. Men begge hold var ved den lejlighed i opstillinger, som afviger fra den, som holdene stiller med lørdag i en gentagelse af sidste års DM-finale.

Head to head

Klub: Gentofte Birkerød
1. single: Emilie Francati Karen Barritza
2. single: Maria Jespersen Jessica Crivelletto
Placering i Grundspillet: 3 2
Flest kampe i sæsonen: Maria Jespersen/Helena Francati (12) Elena Jamshidi (14)
Flest sejre i sæsonen: Maria Jespersen/Helena Francati (8) Karen Barritza (9)
Benyttede spillere: 10 7
Placering 2018: Guld Sølv

Birkerøds to højest rangerede spillere har endnu til gode at tabe i årets Elitedivision. Karen Barritza har ni sejre, mens schweiziske Jessica Crivelletto har syv. Den statistik skal Gentofte nok have lavet om på, hvis de vil sikre sig en plads i DM-finalen.

En del af opskriften skal være det gode sammenhold i Gentofte. Det fortalte Maria Jespersen om her på siden tidligere på ugen.

Semifinale herrer: Gentofte mod Lyngby

Det er ikke mere end en uge siden, at de to hold stod overfor hinanden sidst. Her vandt Gentofte sikkert med 5-1. Den sejr gjorde Gentofte i stand til at erobre førstepladsen Grundspillet, hvilket gav dem retten til selv at vælge semifinalemodstander.

Valget faldt på Lyngby, og derfor må Gentofte også tage favoritværdigheden på sine skuldre.

Head to head

Klub: Gentofte Lyngby
1. single: Christian Sigsgaard Nicolai Ferrigno
2. single: August Holmgren Marc Ferrigno
Placering i Grundspillet: 1 3
Flest kampe i sæsonen: Philip Ørnø (11) Nicolai Ferrigno (14)
Flest sejre i sæsonen: Christian Sigsgaard (9) Nils Skajaa (10)
Benyttede spillere: 7 9
Placering 2018: Bronze 7/8

De to hold stiller med de samme spillere i de to første singler, som mødtes for en uge siden i Gentofte. Det blev tætte kampe, men i begge tilfælde med Gentofte-spillerne i den sejrende rolle.

Lyngby har brugt et wildcard på Mikael Torpegaard, der tidligere på ugen røg ud af kvalifikationen til US Open. Men han spiller altså ikke single lørdag.

Semifinale herrer: KB mod Give

De to holds dyst i Grundspillet var en dramatisk omgang med regnvejrsudsættelser, skader og KB’s sportschef Mikkel Nørby i aktion i en afgørende 2. herredouble. Det stod 2-2 efter singlerne, men Give nappede begge doubler i matchtiebreak.

Head to head

Klub: KB Give
1. single: Søren Hess-Olesen Frederik Press
2. single: Eric Vanshelbom Andreas Bjerrehus
Placering i Grundspillet: 4 2
Flest kampe i sæsonen: Søren Wedege/Martin Pedersen (10) Fire spillere (10)
Flest sejre i sæsonen: Søren Wedege/Martin Pedersen (7) Anders Grinderslev (9)
Benyttede spillere: 10 7
Placering 2018: Sølv 5/6

Begge hold har smidt et wildcard til Medaljespillet. Det giver en spændende 1. single mellem Søren Hess-Olesen og tyske Frederik Press. I 2. single har Andreas Bjerrehus revanche til gode, efter han i Grundspillet tabte soleklart med 6-0, 6-3 til Eric Vanshelboim.

Sportschef i Give, Lars Baes, forudsagde tidligere på ugen her på siden, at det kan blive et meget tæt opgør. Og på papiret kan man kun give ham ret.

Kom og støt dine favoritter

Kom til HIK Tennis og følg Medaljespillet fra klokken 11 både lørdag og søndag. Vil du gerne holde dig opdateret undervejs, så følg med her på siden og i Tournament Software.