Næsby og Stavtrup er årets tennisklubber

Næsby og Stavtrup IF kan nu kalde sig Årets Tennisklub for henholdsvis 2019 og 2020. Det blev afsløret på Dansk Tennis Forbunds generalforsamling i lørdags, hvor DTF’s ærestegn gik til Troels Ravn Klausen.

Formand for FTU, Kai Holm, modtog på vegne af Næsby prisen som Årets Tennisklub 2019. Ved siden af står Michael Grube Andersen fra DTF’s bestyrelse.

Traditionen tro blev der uddelt priser og hæder på Dansk Tennis Forbunds generalforsamling, da den lørdag blev afholdt i Hillerød. Der var endda flere end normalt, som skulle hædres, idet der var tale om en dobbelt generalforsamling for både 2020 og 2021 efter flere udsættelser på grund af corona.

Den første kåring var prisen som Årets Tennisklub 2019. Den gik til fynske Næsby IF Tennis. Michael Grube Andersen, der er repræsentant fra Fyns Tennis Union i DTF’s bestyrelse, motiverede beslutningen fra salens talerstol. Næsby IF var ikke til stede. Men prisen blev i stedet modtaget af FTU’s formand Kai Holm på vegne af klubben.

Cykelbus og højt aktivitetsniveau

Næsby fortjente prisen som Årets Tennisklub 2019 efter at have været i positiv udvikling de seneste år, hvor klubben har formået at være noget for såvel motionisters som turneringsspillere. Især ungdomsafdelingen har haft stor fremgang, hvilket skyldes de meget dedikerede frivillige i klubben.

Idérigdommen i klubben er stor. Det kan blandt andet fremhæves, at klubben har opfundet konceptet ”Cykelbussen”. Her følges klubbens juniorer sammen på cykel til vintertræning i hallen med køreplan og faste stoppesteder undervejs.

Det giver først og fremmest et godt sammenhold blandt juniorerne. Desuden aflaster det arbejdende forældre, der ellers vil have svært ved at nå at køre deres tennispoder. Endelig er det godt for miljøet. Det sidste har vækket genklang hos blandt andet Danmarks Naturfredningsforening.

Næsby er en aktiv del af turneringsscenen på Fyn med både mange deltagere og som vært for diverse. Klubbens drive kommer resten af Fyn til gode, som med en klubtur til Tjekkiet, der var åben for øvrige spillere på øen i midten.

I det hele taget er aktivitetsniveauet højt i klubben, som fortjent kan kalde sig Årets Tennisklub 2019.

Gratis medlemskab til konfirmander

På DTF’s generalforsamling blev sløret også løftet for Årets Tennisklub 2020. Det blev Stavtrup IF Tennis. Simon Dahl Verner, som er JTU’s repræsentant i DTF’s bestyrelse, motiverede kåringen og tog det synlige bevis med til Stavtrup, der ikke var til stede på generalforsamlingen.

Stavtrup IF ligger i en forstad til Aarhus og har haft en flot medlemsvækst over de seneste år fra 156 medlemmer i 2017 til 264 i 2020.

Klubbens bestyrelse har været snarrådige og iværksat en række initiativer for at gøre lokalbefolkningen opmærksom på klubben. Mest markant var uddelingen af et gavekort til et gratis medlemskab i klubben, som gik til alle konfirmander i den lokale sognekirke.

Samtidig skruede klubben op for engagementet på juniorsiden med ansættelsen af en træner, så ungdomstræningen blev fordoblet. Det sociale får lov at blomstre, når hver måned afsluttes med en gang grillpølser.

Klubben hverver også nye medlemmer med årlige uddelinger af flyers i udvalgte dele af byen og opsætning af plakater på to skoler. Endvidere har klubben lavet en aftale med alle ejendomsmæglere i postnummer 8260, om at have Stavtrups flyer i deres informationsmappe til potentielle huskøbere i området.

På seniorsiden er der også godt gang i klubben. Antallet af turneringshold er udvidet fra to hold i 2018 til seks hold i 2020. Stavtrup sørger for at lave målrettede tilbud, så der både er muligheder for de dygtigste spillere, der gerne vil bygge oven på deres evner, såvel som til motionister, der helst vil hygge, og nybegynder, der har brug for at komme godt fra start.

En god indikation på at klubben nyder bred opbakning fra hele medlemsskaren, er den årlige standerhejsning i april. Her er der de seneste år mødt 80-90 medlemmer op, hvilket er en betragtelig andel i en klub af Stavtrups størrelse.

Nu kan klubbens medlemmer også bryste sig af at være Årets Tennisklub 2020.

Ærestegn til ægte ildsjæl

Et andet traditionelt højdepunkt ved forbundets generalforsamling er uddelingen af DTF’s ærestegn – Et af grosserer H.T. Waagepetersen skænket cigaretetui med flere af datidens tenniskoryfæers navne indgraveret.

Ærestegnet tildeles efter indstilling fra en lokalunion til den, der enten sportsligt eller administrativt har gjort sig særlig fortjent til en belønning. Jyllands Tennis Union stod bag indstillingen af årets modtager, Troels Ravn Klausen.

Troels Ravn Klausen har i 35 år været en markant og vellidt person i jysk tennis, hvor han har bestridt et hav af roller. I flæng kan nævnes, at han har markeret sig som tennisspiller (med en forrygende slice), som turneringsarrangør, holdleder, bestyrelsesmedlem, formand, tennisforælder og en masse andet.

Senest har Troels Ravn Klausen sagt ja til at være tovholder på veterantennis i Jylland. I alle tennissammenhænge er han kendt som en positiv, smilende og hårdtarbejdende ildsjæl, der brænder for tennis.

Troels Ravn Klausen var ikke til stede ved generalforsamlingen i DTF. Derfor modtog JTU’s formand, David Servé, æresetuiet på på hans vegne.

HIK og KB deler pokal

Kampen om Mogens Pagh-pokalen er altid hård. Den evigt vandrende pokal tilfalder hvert år den klub, der samlet opnår de bedste resultater ved DTF’s ungdomsmesterskaber og har juniorspillere, som klarer sig godt ved internationale turneringer.

Også for Mogens Pagh-pokalen galt det, at den skulle uddeles for både 2019 og 2020 på generalforsamlingen. 2019-udgaven gik til HIK, som også vandt i 2017 og 2018. Anne-Cathrine Shalmi modtog pokalen på vegne af HIK.

Hun måtte dog kort efter give den videre, idet KB i 2020 havde de bedste ungdomsresultater. Til stor glæde for KB’s fremmødte tennisformand, Nicolaj Caiezza, løb KB med hæderen i 2020. Det var første gang siden 2016, at Frederiksberg-klubben snuppede pokalen. I årene 2009-2016 vandt KB eller Mogens Pagh-trofæet hvert år.

KB’s tennisformand Nicolaj Caiezza med Mogens Pagh-pokalen flankeret af Henrik Maris fra DTF’s bestyrelse.

Hyldest til ildsjæle

Endelig blev der også tid til at hylde vinderne af Årets ildsjæl 2020 og 2021. Begge de fortjente vindere er allerede blevet fejret på anden vis. Men de fortjente også generalforsamlingens anerkendelse.

Læs mere om vinderne her: