Nu kan du nominere Årets Energibundt 2021

DIF og Ørsted hylder hverdagens helte i dansk idræt for sjette år i træk. I 2019 vandt Mette Rytsel fra Virum-Sorgenfri Tennisklub prisen som Årets Energibundt. Hvem skal nomineres i år?

Mette Rytsels store indsats indbragte hende i 2019 prisen Ørsted Årets Energibundt. Foto: Lars Møller.

Det frivillige arbejde i landets idrætsforeninger skal hyldes, når Ørsted og Danmarks Idrætsforbund med prisen Årets Energibundt 2021 sætter fokus på det utrættelige arbejde, idrættens hverdagshelte yder i deres lokalforeninger.

Med prisen følger 75.000 kroner, og det er nu muligt at nominere den lokale ildsjæl, som går forrest og bidrager til sammenholdet i idrætsforeningen.

Årets Energibundt går til en træner, holdleder, hjælper eller en helt fjerde, der med en særlig indsats bidrager til sammenholdet i en idrætsforening, og for sjette år i træk uddeles prisen og de medfølgende 75.000 kroner ved DR-showet SPORT 2021.

Medlemmer og alle andre i tilknytning til de lokale idrætsforeninger har frem til den 21. november 2021 mulighed for at indstille Årets Energibundt 2021 på orsted.dk/energibundt.

Der er ikke faste kriterier for, hvad der skal til for at blive nomineret til Årets Energibundt. Det centrale i udvælgelsen er, at de frivillige er med til at gøre en forskel og sikre de rammer og det sammenhold, der er afgørende for foreningerne og deres resultater.

2019-udgaven af prisen gik til Mette Rytsel fra Virum-Sorgenfri Tennisklub, hvor hun gennem tiden har ageret alt fra træner, tovholder og spiller til tilrettelægger af stævner og arrangementer. Samtidig er hun grundlægger af Team Fred, der tilbyder tennis og padel til børn med autisme og særlige behov.

Om Årets Energibundt 2021

Prisen er på i alt 75.000 kroner, hvoraf 25.000 kroner går personligt til energibundtet for sit frivillige engagement. De øvrige 50.000 kroner går til idrætsforeningen, som modtageren af prisen er tilknyttet.

Pengene er et bidrag til aktiviteter, der yderligere styrker det sammenhold, som er vigtigt for, at breddeidrætten kan blomstre. Desuden vil 2. og 3. pladsen modtage 10.000 kroner hver.

Kandidaterne indstilles af medlemmer og andre i tilknytning til de lokale idrætsforeninger. Man kan ikke indstille sig selv, og samme person kan kun indstilles til prisen én gang. For at komme i betragtning til prisen skal man være tilknyttet en idrætsforening under et af DIF’s 62 specialforbund.

Indstillingsperioden er fra den 27. oktober til den 21. november 2021. Herefter nominerer dommerkomitéen tre kandidater til prisen.

Indstilling af Årets Energibundt 2021 foregår på orsted.dk/energibundt.

Prisen uddeles ved DR-showet SPORT 2021 den 8. januar 2022.