31-årige Emil Bødker er startet som udviklingskonsulent i Dansk Tennis Forbund – med København og Sjælland som område
”Vi kan ikke love, at vi får fat i alle i 2017, men vi vil være udfarende og I kan regne med, at vi nok skal kontakte en anseelig mængde klubber. Vi vil gerne være synlige ved at invitere os selv på besøg, men vi er selvfølgelig også klar, hvis klubberne kontakter os.”
Sådan lyder det fra Emil Bødker, ny udviklingskonsulent i Dansk Tennis Forbund, der har været på jobbet i ganske få dage, og som er ved at lave sin egen lille handlingsplan for den kontakt med klubberne, der bliver kerneområdet i den stilling i DTF, han tiltrådte pr. 1. december.
Emil er nu fuldtids konsulent for øst sammen med Liv Deleuran-Skjold, der dog også har andre opgaver ved siden af.
Udfordringer og kvalitet
Han er ikke i tvivl om, at der er et kæmpe potentiale for at få vendt udviklingen i forhold til antallet af tennisspillere i Danmark, men han er også klar over, at der er store udfordringer for den enkelte klub på vejen. En positiv tilgang til opgaven samt samarbejde mellem klubber, unioner og forbund kan imidlertid gøre meget, mener Emil, der håber at kunne tilbyde hjælp en smule dybere, end forbundet har opereret med før.
Emil vil gerne hjælpe klubberne – også de små – med at få kvalitetstilbud op at stå. Og netop kvalitet er nøgleordet for tennis i fremtiden, mener han.
”På trænerområdet har vi en kæmpe udfordring med, at der ikke er uddannede trænere nok, og det skal vi arbejde med, for kvalitet i træningen er meget vigtig, også når du er en mindre klub, der ikke har mulighed for at ansætte en træner hverken på hel- eller deltid.”
”Kvalitet handler også om andet end træning. Det er også kvalitet at tage godt imod nye medlemmer, at sikre gode aktivitetstilbud, at have styr på kommunikationen med medlemmerne og en lang række andre ting,” siger Emil, der gerne vil opildne klubberne til at prøve at ”tage første skridt i en ny retning i stedet for at gøre det, som vi plejer”.
”Det kræver noget mod og vilje, men det kan være den rigtige vej at gå.”
Nutids-gejst skal afløse gammel storhedstid
Han vil dog nødigt lægge sig fast på løsninger, inden han haft kontakt med de enkelte klubber, og han er sikker på, at klubberne står med forskellige problemstillinger. Men han håber, at han kan være med til at give klubberne ideer og gejst.
”Hos nogen i dansk tennis kan der godt være en tendens til at være ærgerlig over, at de gode dage, hvor tennis havde sin storhedstid, ikke er der mere, men der er masser af muligheder for fremgang i dag, også selv om mange klubber oplever både et fald i medlemmer og frivillige. Vi skal ud og have fat i nogle nye, og min erfaring siger mig, at blandt andet de 30-45-årige er en aldersgruppe, man kan få til at blive nogle af de bedste nye medlemmer. De er spille- og træningsnarkomaner og gode til at være frivillige, hvis de selv er blevet taget godt imod.”
Emil kommer fra en stilling som klubchef i Roskilde, og har tidligere også været træner i Kolding, Dragør, ATK og Team Vestegnen, som var et samarbejde mellem flere klubber. Derudover har han været i Vallensbæk og i Rødovre som spiller. Han har et stort netværk i tennis-Danmark via sin trænergerning og sine ture rundt i landet til turneringer og stævner, og med konsulentjobbet bliver hans netværk endnu større.
Læs også: