Rita Jørgensen fra Bryrup er Årets ildsjæl 2022

Rita Jørgensen fra Bryrup Tennisklub er kåret til Årets ildsjæl 2022 i dansk tennis. Med sine åbne arme, øje for fællesskabet og mange nyskabende initiativer, har hun skabt en klub, hvor medlemmerne strømmer til.

Det blev på mange måder en anderledes eftermiddag, end Rita Jørgensen havde forestillet sig, da hun fredag stod for familietennis i Bryrup Tennisklub. Mens Rita Jørgensen, der også er formand i klubben, stod og lavede træningsøvelser, kom bestyrelsesmedlem i Dansk Tennis Forbund Dorte Klüwer gående. Hun kunne overbringe Rita Jørgensen pris og blomster og beskeden om, at Rita Jørgensen har vundet Årets ildsjæl 2022 i dansk tennis.

Sammen med Rita Jørgensen stod også Anette Gjurup, der havde indstillet Rita Jørgensen til prisen, og flere børn og forældre fra klubben, der var med til træningen. Alle lykønskede de en tydeligt overrasket Rita Jørgensen, der flere gange takkede alle omkring hende, mens hun kiggede skiftevis på dem og på prisen.

“Jeg er superglad, det er en fantastisk anerkendelse at få. Og jeg er selvfølgelig glad for, at det er en bestyrelseskollega og en af vores dygtige trænere, der har indstillet mig,” fortæller Rita Jørgensen kort efter, hun har sundet sig over den gode nyhed.

Initiativrig ildsjæl

At valget faldt på netop Rita Jørgensen til Årets ildsjæl, skyldes blandt andet det store engagement, som hun lægger i Bryrup Tennisklub hver eneste dag. Her byder hun alle velkommen og sørger for, at klubben bliver et samlingsted, hvor der er plads til glæde og udvikling – både på og uden for banen.

Rita Jørgensen står blandt andet bag afholdelsen af landets første kombinerede padel- og tennis hjælpetrænerkursus, der gør det muligt for trænerne i Bryrup Tennisklubs trænere at kunne undervise i begge idrætsgrene. Derudover har hun stået i spidsen for at byde nytilkomne ukrainere velkommen i klubben.

“Rita Jørgensen er dedikeret til fingerspidserne og en rigtig ildsjæl, der fortjent vinder prisen Årets ildsjæl 2022. Ritas hjerte banker for forening og fællesskab, og hun skaber plads til mangfoldighed i Bryrup, hvor klubben bliver et samlingssted for alle. Vi er i Dansk Tennis Forbund stolte af at have en ildsjæl som Rita, der i den grad sætter klubben og medlemmerne først,” fortæller formanden for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen.

Glæde i højsædet

Rita Jørgensen er en ildsjæl, der skaber nye initiativer, og hele tiden leder efter nye aktiviteter, der skaber værdi for klubbens medlemmer. De gode takter har også vist sig i et stigende medlemstal, hvor Bryrup Tennisklub har sikret sig en plads blandt de mest voksende tennisklubber set i forhold til byens indbyggertal.

“Det, vi lægger meget vægt på, er glæden. Glæden når man træder ind på banerne og har lyst til det. En god griner, socialt samværd og glæden ved at lykkes med et godt slag. Det er nogle af de ting, som vi satser på her i Bryrup,” afslutter Rita Jørgensen.

Med til prisen som Årets ildsjæl 2022 følger desuden æren af fire billetter til ATP-turneringen i Båstad  2022.

Udover Rita Jørgensen var Hans Tønnesen fra Faaborg Tennisklub og Nicolai Vincents fra Slagelse Tennisklub nomineret til Årets ildsjæl.

Rita Jørgensen fra Bryrup Tennisklub er vinderen af Årets ildsjæl 2022. På hendes venstre side ses Anette Gjurup, der indstillede Rita til prisen, og på højre side står bestyrelsesmedlem i DTF Dorte Klüwer, der overraskede Rita med pris og blomster

OM PRISEN 

Årets ildsjæl uddeles for fjerde gang.

Tidligere i år har alle haft mulighed for at indstille kandidater til prisen. Bestyrelsen i Dansk Tennis Forbund har udpeget tre nominerede og den endelige vinder.

I udvælgelsen af vinderen af Årets ildsjæl 2022 er der lagt vægt på, at

  • ildsjælens engagement kommer mange spillere til gode
  • ildsjælen med succes har søsat initiativer, der kan tjene som inspiration for andre klubber
  • ildsjælen har været med til at tiltrække og/eller fastholde medlemmer i tennis- og/eller padelsporten
  • ildsjælens engagement rammer grupper, der traditionelt er underrepræsenterede i idrætten
  • ildsjælens virke er med til at sætte tennis og padelsporten i det bedst mulige lys.

Prisen blev første gang uddelt i 2019, hvor Mette Rytsel fra Virum-Sorgenfri Tennisklub blev vinderen. I 2020 løb Frits Rasmussen fra Ribe Tennis Klub med æren, og sidste år kunne Jytte Majcherek fra Albertslund Tennis bryste sig af prisen.