Største professionelle dameturnering i 11 år

Første uge i august byder på toptennis i Køge Tennis & Padel Klub, når spillere fra ind- og udland dyster ved en $25.000-turnering. Ikke siden 2012 har der været så mange point på spil til damernes verdensrangliste i Danmark.

Danmarks bedste junior, Rebecca Munk Mortensen, er oprindeligt fra Solrød, så der er hjemmebanefordel at hente i Køge. Hun vandt sidste år en $15.000-turnering på KB.

Første uge i august dukker en ny professionel turnering op på dansk grund. Køge Tennis & Padel Klub bliver vært for en såkaldt W25 på ITF World Tennis Tour. Det betyder, at turneringen er for kvinder med en samlet præmiesum på 25.000 dollars.

Samtidig er vinderen sikret 50 point til WTA’s verdensrangliste. Dermed er turneringen i Køge den største professionelle dameturnering i Danmark, siden Farum fra 2010 til 2012 var vært for en WTA-turneringen Danish Open med Caroline Wozniacki som trækplaster.

Turneringen i Køge ligger ugen efter, at Vejle Tennis Klub lægger grus til en $15.000-turnering for både mænd og kvinder. I juni måned har herrerne mulighed for at spille en $25.000-turnering, som afvikles i Skovbakken ugen inden, der er DM i Aalborg – Powered by Lokal Forsikring, som er en del af DIF’s store DM-uge.

At det er lykkedes at få så tæt et turneringsprogram på dansk grund vækker glæde i Dansk Tennis Forbund.

”Det er virkelig stærkt, at Køge har sagt ja til værtskabet for en $25.000-turneringer for kvinder. Det fuldender muligheden for en sommer med toptennis i Danmark for landets elitespillere, hvor der er M25 i Skovbakken, DM i Aalborg, $15.000-turnering i Vejle og W25-turnering i Køge,” siger Thomas Kønigsfeldt, der er næstformand i Dansk Tennis Forbund.

Udvikler landsholdet

Turneringen i Køge spilles fra 30. juli til 6. august. I singlerækken er der plads til 24 spillere i kvalifikationen og 32 spillere i hovedturneringen.

Otte pladser i hovedturneringen vil blive besat af spillere fra kvalifikationen. Fire pladser i hovedturneringen tildeles via wild card, mens der også er fire wild card-pladser i kvalifikationen.

Der spilles også damedouble. Her består rækken af 16 par. Tre par er med på wild card.

Sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, er også kaptajn for damelandsholdet i Billie Jean King Cup. Han ser turneringen i Køge som en god udviklingsmulighed for de unge spillere, der sammen med Clara Tauson danner grundstammen på holdet.

”Vi har flere unge spillere, som allerede har vist, at de kan vinde turneringer på det her niveau. Så det er en kæmpe hjælp i deres transition til fuldtidsprofessionel tennis, at de får mulighed for at spille en W25 på hjemmebane i Danmark. Det er vigtigt for spillerne, og det er vigtigt for udviklingen af Billie Jean King Cup-holdet,” siger Jens Anker Andersen.

Fællesskab i Køge

Ian Hoar er formand i den sjællandske værtsklub. Han har desuden rollen som turneringsdirektør for ITF World Tennis Tour-turneringen. Formanden glæder sig til at kunne byde de dygtige spillere fra ind- og udland velkommen senere på sommeren.

”I Køge Tennis & Padel Klub vil vi gerne være med til at gøre en positiv forskel for dansk tennis. Vi har gode faciliteter, som vi kan sætte i spil under turneringen. Samtidig er jeg sikker på, at det vil give et fantastisk fællesskab i klubben, at vi er sammen om at afholde så stor en professionel turnering,” siger Ian Hoar.

Køge-formanden takker samtidig transportfirmaet NTG og Køge Kommune, der støtter økonomisk op om turneringen.

Tv-kanalen SPORT LIVE viser dansk tennis fra både Elitedivisionen og danske mesterskaber. Samtidig er kanalen også med ved de internationale turneringer på dansk grund. Det gælder også i Køge, hvor SPORT LIVE vil være med ved de afgørende kampe.

FAKTAITF World Tennis Tour i Køge

  • Dato: 30. juli-6. august 2023
  • Sted: Køge Tennis & Padel Klub
  • Underlag: Grus
  • Præmiesum: $25.000
  • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single (heraf 8 spillere fra kvalifikationen og 4 wild cards)
  • Deltagere i kvalifikationen: 24 spillere (heraf 4 wild cards)
  • Deltagere i double: 16 par (heraf 3 wild cards)
  • WTA-point: 50 til vinderen, 30 til finalisten og 18 til semifinalisten