To danske pladser i ITF-komitéer

Dansk Tennis Forbunds formand og den ene næstformand har fået plads i hver sin komité hos det internationale tennisforbund de næste to år.

DTF’s formand, Henrik Thorsøe Pedersen, trykker hånd med ITF’s præsident, David Haggerty. Billedet er taget sidste år, hvor Danmark fik forøget sit stemmeantal i det internationale tennisforbund.

Det internationale tennisforbund har udpeget medlemmerne af forbundets komiteer for 2024 og 2025. Der er blevet plads til to danskere, hvilket er en fordobling i forhold til den seneste periode.

Dansk Tennis Forbunds formand, Henrik Thorsøe Pedersen, har fået plads i Davis Cup komiteen, der har ansvar for mændenes verdensomspændende landsholdskonkurrence. Davis Cup komiteen er traditionelt en af de komiteer, der er størst rift om at komme med i hos ITF.

Og der er da også flere prominente navne i komiteen. For bordenden sidder den tidligere mangedobbelte grand slam-vinder i double, Mark Woodforde. Han har selskab af kvindernes Roland Garros-vinder fra 1997, Iva Majoli fra Kroatien. Desuden er der repræsentanter fra toneangivende lande som Tyskland, Storbritannien og Frankrig, samt vores naboer og internationale samarbejdspartner fra Sverige.

”Den internationale tennisverden domineres traditionelt af de store tennislande. Min opgave bliver at tale de mindre nationers sag – herunder Danmark. Det er en opgave, som jeg ser meget frem til,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Går efter bestyrelsespost

Politisk sigter DTF-formanden efter at blive valgt til bestyrelsen i det europæiske tennisforbund, Tennis Europe, i 2024. I den forbindelse er et stærkt netværk vigtigt. Pladsen i Davis Cup komiteen gør det arbejde nemmere med direkte adgang til medlemmerne fra Storbritannien, Frankrig, Tyskland, samt Serbien, Kroatien og Ukraine.

”I international sammenhæng arbejder vi for vestlige demokratiske værdier, kæmper imod matchfixing og sportswashing, og arbejder imod korruption og nepotisme i de internationale organer. Hvis vi skal igennem med vores synspunkter er netværk og en åben dialog med de store nationer afgørende.,” siger Henrik Thorsøe Pedersen og pointerer, at det foregår i et nøje koordineret samarbejde med de øvrige nordiske lande.

Tennis Europes generalforsamling og valg til bestyrelsen afholdes den 21.-23. marts i Slovenien.

Genvalg til Maris

Henrik Maris, der er næstformand i Dansk Tennis Forbund, er igen at finde i ITF’s gender equality komite. Den har dog ændret navn til ’Advantage All Committee’ efter ITF’s inklusionsstrategi.

Læs mere om, hvad det arbejde går ud på i en artikel fra 2022.

Dermed kan Maris fortsætte sin indsats på området, som har stået på siden 2019, hvor han kom med i komiteen. Han er sideløbende med i Tennis Europe’s komite for lighed mellem kønnene.

En af indsatserne hos ITF’s Advantage All-strategi er en målsætning om, at begge køn skal være repræsenteret med minimum 40 procent i verdensforbundets komiteer. I denne omgang er man nået op på 35 procent, som er en stigning på 7,4 procent i forhold til den seneste valgcyklus.

“Lighed mellem kønnene er et område, hvor vi kan se, at ITF har rykket sig de seneste år. Der synes jeg godt, at vi i Danmark kan rose os selv og ikke mindst Henrik Maris for, at tingene er blevet skubbet i den retning,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Som olympisk specialforbund under Danmarks Idrætsforbund er DTF forpligtet til at have et såkaldt internationalt strategispor.

Strategisporet er en aftale mellem DIF og DTF, hvor DIF støtter DTF’s internationale indsatser økonomisk, så danske idrætspolitikere kan blive valgt ind i internationale bestyrelser og komitéer.