Turnerings-update for resten af 2020

Spillere bosiddende i de 38 kommuner med særlige restriktioner kan ikke spille turneringer i terminerne 50 til 53. Turneringer på Sjælland aflyses. Turneringer i Vester Skerninge, Sønderborg og Randers gennemføres.

Da regeringen lukkede for indendørs idræt i 38 kommuner med effekt fra 9. december, var beskeden fra sundhedsmyndighederne samtidig klar. Hvis du bor i en af de 38 kommuner, bør du tage dine restriktioner med dig, når du krydser kommunegrænsen.

Oversat til tennis- og padelsprog betyder det, at man ikke skal spille indendørs nogen steder i landet, hvis man bor i en af de 38 kommuner. Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis bakker op om myndighedernes opfordring.

Restriktionerne gælder til og med 3. januar 2021. Dermed strækker restriktionerne sig over turneringsterminerne 50 til 53. Alle turneringer i de 38 kommuner aflyses.

Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis har besluttet, at allerede planlagte turneringer udenfor de 38 kommuner godt kan afholdes – naturligvis stadig under hensyntagen til de øvrige corona-regler.

Spillere bosiddende i de 38 kommuner kan ikke deltage.

I turneringer, hvor der er lavet lodtrækning, bliver spillere fra de 38 kommuner taget ud, og der foretages ny lodtrækning. I turneringer, hvor deltagerlisten foreligger, men der endnu ikke er foretaget lodtrækning, bliver spillere fra de 38 kommuner taget ud inden lodtrækningen.

Nedlukkes indendørs idræt i flere kommuner, vil spillere bosiddende i disse kommuner også blive taget ud af turneringerne.

Vinter tour

Vinter tour-turneringerne i Holbæk i terminerne 50 og 51 aflyses desuden også. Det er Dansk Tennis Forbund og Holbæk Tennis og Padel Klub blevet enige om. Turneringerne i Holbæk havde en meget overvældende procentdel af deltagere, der kom fra de 38 kommuner.

Turneringerne i Svendborg (arrangør: Vester Skerninge), Sønderborg og Randers gennemføres, i det omfang det er muligt. Dansk Tennis Forbund er løbende i kontakt med turneringsarrangørerne.

Efter den 3. januar

Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis forbeholder sig ret til at ændre i turneringsudbuddet eller ovenstående, hvis regler og anbefalinger fra myndighederne ændres.

Vi ved, at nedlukningen af indendørs idræt i 38 kommuner gælder til og med 3. januar. På nuværende tidspunkt er det ikke til at vide, om nedlukningen forlænges, om den kun forlænges i nogle kommuner eller om der kommer nedlukning i flere kommuner.

Når der kommer en melding på, hvilke regler og restriktioner som gælder efter den 3. januar, vil Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis tage stilling til, hvad der skal ske med turneringer i den periode.

Unionsmesterskaber

Unionsmesterskaberne er programsat til afholdelse i januar. For Sjællandsmesterskaberne bliver mesterrækken senior afholdt med 16 spillere i hver række udelukkende med deltagelse af spillere, der falder under undtagelsen om ”professionel idræt”.

Hold øje med unionernes hjemmeside for øvrig information om sjællandsmesterskaberne, fynsmesterskaberne og jysk mesterskab.

De 38 kommuner med særlige restriktioner er: Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus.