DTF Elitemiljø blev bedre til gavn for flere

Spillerudviklingen i DTF blev konsolideret på et nyt højere niveau i 2023.

DTF’s elitemiljøtræner Frederik Løchte Nielsen har et tæt samarbejde med en række elitespillere – blandt andet Elmer Møller. Foto: Allan Høgholm.

Artiklen er fra Dansk Tennis Forbunds årsberetning for 2023. Se hele årsberetningen her.

DTF’s Elitemiljø på KB gør det muligt at have base i Danmark, mens man satser 100 procent på en professionel karriere som tennisspiller. Samtidig understøtter miljøet ruten fra junior til professionel, hvad enten det er et direkte skifte eller om overgangen sker via amerikansk collegetennis.

I 2023 betød det blandt andet mulighed for tre fulde træningsdage og betydeligt flere uger, hvor spillerne kunne rejse med en træner til turneringer i udlandet. Med Frederik Løchte Nielsen i spidsen er elitemiljøet blevet en naturlig del af hverdagen for de danske landsholdsspillere og ungdomsspillere, der kan begå sig i junior grand slams.

August Holmgren og Elmer Møller er to eksempler på nogen, der støttet af elitemiljøet har rykket sig meget i 2023. Holmgren startede året som nummer 486 i verden og sluttede som nummer 297. Møller gik fra 727 til 394. Rebecca Munk Mortensen kan også nævnes. Hun spillede alle fire junior grand slams og tog efter US Open hul på sin transition fra junior til senior.

Som noget nyt i 2023 blev det også muligt at støtte det næste lag af juniorspillere. Spillerne i den såkaldte ITF gruppe 2 har især modtaget økonomisk støtte til rejser til turneringer, så de forhåbentlig oftere kan have en træner med. Otte spillere fik glæde af den ordning det forgangne år.


Vidste du at…

  • Juniorlandstræner Kim Hansen gennemførte 22 forskellige juniortræningssamlinger i 2023.
  • Frederik Løchte Nielsen, Kim Hansen og sportschef Jens Anker Andersen i alt havde 32 rejseuger med spillere i 2023.