Flere spillede kampe i 2023

Klubturneringer i DTF Tournament Software, ITF World Tennis Number og god stemming til #GameOn og TiD Tour. Indsatserne er mange for at få flere til at tælle point.

Artiklen er fra Dansk Tennis Forbunds årsberetning for 2023. Se hele årsberetningen her.

Flere skal spille flere kampe – hele livet. Sådan lyder en af målsætningerne for Dansk Tennis Forbund. Kampene kan foregå til turneringer i andre klubber, men de kan lige såvel foregå i egen klub. Derfor gjorde DTF det i 2023 muligt for medlemsforeninger helt gratis at bruge forbundets turneringssoftware til deres klubturneringer.

Klubberne kan til samme pris – nemlig kvit og frit – også bruge DTF Tournament Software til at afholde såkaldte ’Box Ladders’ til interne puljeturneringer. Det giver blandt andet den fordel, at kampene kommer til at tælle til spillernes ITF World Tennis Number, og spillere der ikke i forvejen har et World Tennis Number, vil få et, når turneringen er slut. På sigt vil det derfor også være muligt at lave seedninger i turneringerne efter World Tennis Number. På den måde slipper turneringslederen i klubben for at skulle vurdere, hvem der skal seedes.

#GameOn og TiD Tour

DTF har alle dage haft et bredt udbud af turneringer til ranglistespillere – selvom banekapaciteten indendørs i Danmark sætter sine begrænsninger. Men de senere år har DTF også haft fokus på at skabe gode kamptilbud til andre segmenter. Den indsats fik for alvor vind i sejlene i 2023.

Masser af klubber har haft besøg af eller været i kontakt med DTF’s opsøgende turneringskonsulenter, der har været opsatte på at få gang i turneringer til et bredere segment. Det gælder især turneringskoncepterne ’#GameOn’ og ’TiD Tour’.

  • #GameOn er gode og sjove tennisstævner med fokus på fællesskab og jævnbyrdige kampe for voksne. Man spiller double og inddeles i puljer efter niveau og er derved, som udgangspunkt, sikret minimum tre kampe.
  • TiD Tour henvender sig til juniorer med fokus på en god oplevelse og jævnbyrdige kampe. Efter den fælles opvarmning spiller man kampe på tid. Der spilles både single og double ved samme stævne.

TiD Tour fik en solid blåstempling med på vejen, da 24 børn i september var samlet i Billund Tennisklub.

”Det er så enkelt, at alle kan være med. Lige så snart børnene lærer at spille bolden over nettet et par gange, kan de være med i en TiD Tour-turnering. Og så er de egentlig i gang og lærer andre at kende fra de andre klubber,” sagde Johs Poulsen, cheftræner i Billund Tennisklub.


FAKTA: 5102 deltagere

Der var rigtig godt gang i den på Comwell Sommer Tour i år. I løbet af udendørssæsonen var 5102 deltagere – juniorer og seniorer – med i ranglisteturneringerne. Det er det højeste antal deltagere på sommertouren siden 2016.


Find din egen vej

Turneringstennis kan godt være lidt svært at finde rundt i. Ikke mindst hvis man er helt ny eller forældre til en ung spiller. Derfor lancerede DTF i 2023 ”Din juniortennisrejse”, som med plakater og foldere gerne skal gøre det lidt mere overskueligt at finde den rigtige tennisturnering.

Klik på plakaten for at åbne den i større format.