Ny mand i Trænerhuset bygger op i Nærum og Gadevang

Kristian Takac er 1. maj startet i Trænerhuset, hvor han skal hjælpe klubberne i Nærum og Gadevang det næste skridt i deres udvikling.

Kristian Takac har tidligere været træner i Skovshoved og timetræner i KFUM, KB og B.93.

Nærum Tennisklub og Gadevang Tennisklub lidt nord for Hillerød har fået en ny træner. Navnet er Kristian Takac, og klubberne deles om ham via ordningen Trænerhuset. Formelt er Takac ansat hos Dansk Tennis Forbund, men han bruger sin tid med tre ugentlige dage i Nærum og to i Gadevang.

Både Nærum med sine cirka 300 medlemmer og Gadevang med sine cirka 200 har ikke nok gang i biksen til at ansætte en træner på fuld. Derfor er det oplagt for klubberne at tilknytte en træner fra Trænerhuset.

31-årige Kristian Takac er ikke kun ny i Nærum og Gadevang. Han er også ny i Trænerhuset. For ham var det en god mulighed for at komme til at lave en solid gang klubudvikling.

”Jeg håber på at kunne bygge en identitet og en kultur op i klubberne i samarbejde med bestyrelserne. Jeg vil gerne skabe nogle rammer med træning for juniorerne og på voksenplan, samtidig med at det skal blive mere tydeligt for lokalområdet, at vi findes,” siger han.

Ud af boksen

De seneste fem år har Kristian Takac været ansat på fuld tid i Skovshoved. En klub, han har været rigtig glad for. Men også en klub med en lang venteliste. Så for en ’klubbygger’ som Takac var der ikke samme potentiale for udvikling, som han nu får mulighed for at give sig i kast med lidt længere nord på.

”Det giver mig lov til at skulle tænke lidt ud af boksen, når vi skal finde ud af, hvordan vi kan tiltrække de målgrupper, som vi mangler. Jeg er ikke i en cheftrænerrolle, hvor jeg kan tage det fulde ansvar. Så vi prøver at klæde bestyrelsen på til at håndtere de her ting og lære hjælpetrænerne, hvordan de kan håndtere ekstra aktiviteter som for eksempel Familietennis i weekenden,” siger Kristian Takac.

Bred baggrund

Når der skal tænkes ud af boksen, og lokalområdet skal få øjnene endnu mere op for deres tennisklubber, kommer Takac ikke kun til at bruge sin uddannelse som træner.

Han er uddannet Tenniscoach og færdiggør til december diplomtræneruddannelsen hos DIF. Men derudover har han en bachelor i psykologi og en kandidat i kognition og kommunikation. Så rygsækken er fyldt med redskaber, som de kommer til at nyde godt af i Gadevang og Nærum.

”Jeg vil bruge min viden og opbygge nogle værdier eller en kultur, som klubberne kan bruge mange år ud i fremtiden. Med Trænerhuset får jeg lov til at gå ud og skabe de rammer, så de på sigt kan få en træner på fuld tid. Så har vi gjort vores job godt,” siger Trænerhusets nyeste mand.

KOM MED I TRÆNERHUSET

Har din klub vilje, lyst og økonomi til at give medlemmerne et tilbud om ekstra kvalificeret træning? Er klubben for lille til selv at have en træner ansat på fuld tid, og har I derfor svært ved at finde den, der kan løfte jeres ambitioner?

Så er Trænerhuset måske vejen frem for jer. Er I nysgerrige, så tag fat i:

Rasmus Rosendahl
Teamleder for Trænerhuset
rar@tennis.dk
+45 28 40 82 40