Rundtur til internationale danskere

Både blandt juniorer og seniorer var der i sidste uge en voldsom aktivitet i internationale turneringer. Vi giver en hurtig gennemgang.

Rebecca Munk Mortensen vandt sin første professionelle doubletitel. Foto: Privat.

Clara Tauson stod for ugens mest bemærkelsesværdige resultat, da hun vandt en $60.000-turnering i Tyskland. Med sejren rykkede Tauson femten pladser frem på WTA-listen til en placering som nummer 113.

På Mallorca var en anden kvindelig landsholdsspiller i vælten. 17-årige Rebecca Munk Mortensen spillede for første gang i år med i en professionel seniorturnering. I single strøg hun gennem kvalifikationen og 1. runde, inden hun blev stoppet i tre sæt af en spanier.

I double blev det til gengæld til gengæld til karrierens første seniortitel sammen med den portugisiske makker Ines Murta.

I en anden $15.000-turnering i sydøstlig retning – nærmere bestemt Tunesien – måtte Elena Jamshidi også kæmpe sig gennem kvalifikationsturneringen. I hovedturneringen blev det til sejre over en franskmand og en græker, inden en tuneser blev endestationen i kvartfinalen.

Alle Davis Cup-spillere i kamp

Også på herresiden var der masser af danskere i aktion i udlandet. Faktisk var samtlige fem spillere fra den Davis Cup-trup, der slog Indien på hjemmebane, afsted i den forgangne uge.

Holger Rune måtte desværre trække sig i 2. runde fra ATP500-turneringen i Rotterdam. Vi krydser fingre for, at han hurtigt for styr på det håndled, der har voldt ham problemer.

Gentofteduoen August Holmgren og Christian Sigsgaard var begge afsted til en $25.000-turnering i Portugal. Sigsgaard fik det bedste singleresultat med sig. Først slog han sig gennem kvalifikationen. Dernæst nappede han de to første runder i hovedturneringen med to gange 2-0 i sæt. Han fik også en god start på sin kvartfinale, men måtte give fortabt i tre sæt til seedet 3.

Christian Sigsgaard leverede sæsonens hidtil bedste resultat i Vila Real de Santo Antonio.

Sammen i double var de to tidligere collegespillere i topform. Her nåede de finalen, hvor det dog blev til at klart nederlag til en tjekkisk konstellation.

I Egypten var det øvrige Davis Cup-hold i form af Elmer Møller og Johannes Ingildsen med i en $15.000-turnering. Begge KB’ere nåede til kvartfinalen på hardcourt, hvor de dog måtte se sig slået af henholdsvis den tredje- og fjerdeseedede spiller i turneringen, der i øvrigt mødtes i finalen.

Juniorer i Slovakiet og på KB

I juniorrækkerne var Sarafina O. Hansen (HRT) godt kørende ved en J100-turnering i Slovakiet. Han hamrede sig hele vejen til finalen, hvor hun dog blev slået af briten Hannah Read.

Vi slutter på de hjemlige breddegrader, hvor der som bekendt var international juniortennis fra ITF World Tennis Tour på Frederiksberg. Her udnyttede Vilma Krebs Hyllested hjemmebanefordelen til at nå finalen.

Hun måtte dog se sig slået af svenske Bella Bergkvist, der generelt var hård ved danskerne. Bergkvist gjorde det også af med Laura Brunkel i semifinalen, Mille Mørk i kvartfinalen og Zoe Du Pasquier Jensen i 1. runde. Desuden var 14-årige Augusta Grau Kristensen i semifinalen i single.

Titlen i pigedoublen endte på danske hænder hos Zoe Du Pasquier Jensen og Cecilie Fridthjof. Blandt dregnene var der kvartfinaler i single til Emanuel Grau Kristensen og Christopher Garde.