Topseedede spillere jagter første DM-titel

Emilie Francati og Holger Nødskov Rune er seedet 1 i henholdsvis damernes og herrernes danmarksmesterskaber. Desuden har de det til fælles, at en sejr vil være deres første DM senior-titel.

Emilie Francati, Gentofte, jagter sin første DM-titel.

Årets DM udendørs tegner til at blive en særdeles interessant turnering, når første runde spilles tirsdag på KB’s anlæg på Peter Bangs Vej. Hos kvinderne er 1. seedede Emilie Francati, Gentofte, på jagt efter sin første DM-titel i single som senior. Men hun møder hård modstand fra første færd i den 16 spiller store hovedturnering.

I første runde møder Emilie Francati nemlig sidste års finalist og dette års Tennis Øst-mester, Maria Jespersen. De to kusiner havde med garanti foretrukket at vente til længere hen i turneringen med at møde hinanden. Men nu må den succesfulde Fed Cup-double afgøre håneretten i et indbyrdes opgør.

Når Emilie Francati til semifinalen, står hun til at møde Sofia Samavati (3) fra Virum/Sorgenfri, der har Mathilde Tranberg fra HRT i første runde. Anden runde kan dog blive tricky for Samavati. Her venter potentielt den femfoldige udendørs danmarksmester Mai Grage fra KB, der er med på et wildcard.

I den anden ende af turneringen har den forsvarende mester, Hannah Viller Møller fra HIK, en mere overkommelig modstander, idet hun møder kvalifikationsspilleren og klubkammeraten Smone Alipieva. I semifinalen står Hannah Viller Møller til at møde 4. seedede Karoline Laursen.

Se hele lodtrækningen i bunden af artiklen.

Yngste mandlige danmarksmester

I herrernes turnering sætter HIK’s Holger Nødskov Rune nye rekorder. Med sine 15 år er han den yngste 1. seedede herre ved et senior-DM, og holder han seedningen, kan han tilføje titlen som yngste mandlige danmarksmester i historien. Tidligere på året blev han den yngste Davis Cup-spiller nogensinde.

Første forhindring på vejen bliver Virum/Sorgenfris Magnus Ibh, der ellers tabte sin finale i kvalifikationen til Frederik Ørvad, HIK. Men efter skadesafbud fra Sebastian Grundtvig og Christian Sigsgaard er Ibh med som lucky loser.

I anden runde kan Holger Nødskov Rune rende ind i enten wildcardet Andreas Bjerrehus eller kvalifikanten Rasmus Michelsen – begge fra Skovbakken. Semifinalen kan blive et opgør med danmarksmesteren fra 2011, 3. seedede Søren Wedege fra KB.

Wedege har set stærk ud dette forår og sommer, hvor det blandt andet er blevet til guld ved Tennis Øst-mesterskaberne. Han møder i første runde en tredje Skovbakken-spiller, Anders Grinderslev.

Seedet 2 er August Holmgren, Gentofte, som var med i Davis Cup-truppen mod Irland i februar. Han møder i første runde Frederik Nymann fra Virum/Sorgenfri, som har tre spillere i hovedturneringen.

Fjerdeseedet er Nicolai Ferrigno, KB, som vandt DM inde i 2017. Han står i første runde over for Tobias Lentz fra Skovbakken, der med fire spillere i hovedturneringen er den bedst repræsenterede klub. I den fjerdedel af lodtrækningen lurer også college-spilleren Simon Friis Søndergaard, KB.

Livestream lørdag og søndag

Når årets DM spidser til, er der gode muligheder for at følge med. Hvis man ikke har mulighed for at møde op på KB’s anlæg på Peter Bangs Vej, kan man følge livestreamen på tennis.dk fra klokken 11 lørdag og klokken 10 søndag.

Vil du have nyheder om danske turneringer direkte i din inbox, så abonnér på Dansk Tennis Forbunds TURNERINGS-nyhedsbrev.

Resultater kvalfinaler

Damer

  • Anna Tang, Hillerød– Sofie V. Bjerringgaard, B.93 6-3, 6-2
  • Laura Gaarde Andersen, Lyngby– Arendse Honoré, Gentofte 6-1, 4-6, (10-7)
  • Simone Alipieva, HIK– Ida Hasselbalch, HRT 6-1, 3-6, (10-4)
  • Helena Francati, Gentofte– Martha-Elisa Stemann, HIK 6-1, 6-4

Herrer

  • Mathias Olsen, Vi/So– Carl Emil Overbeck, HIK 3-1, rtd
  • Frederik Ørvad, HIK– Magnus Ibh, Vi/So 6-2, 6-3
  • Rasmus Michelsen, Skovbakken– Jonas Schwarz, Rødovre 6-3, 6-0
  • Niels Heise Korsgaard, Give– Kasper Elsvad, KB 6-4, 4-6, (13-11)

Lodtrækning damesingle

Lodtrækning herresingle