DC-drengene: Den uforudsigelige kaptajn

Lær det danske Davis Cup-hold bedre at kende, når de svarer på seks hurtige spørgsmål forud for kampen mod Indien fredag og lørdag. Vi slutter af med holdets spillende kaptajn.

Frederik Løchte Nielsen har rigeligt at vælge imellem, når han skal udpege sit bedste mindre fra Davis Cup.
  • Navn: Frederik Løchte Nielsen
  • Alder: 38
  • Klub: Lyngby
  • Davis Cup-erfaring: Debut i 2003, spillet i 45 DC-opgør

At spille på græs er…?

”Anderledes. Moderne græs er blevet lidt mere rent at spille på. Som man også kan se til Wimbledon, er banen hård, og man kan stole på opspringet. Det her i Indien er lidt mere ’old school’. Man kan ikke slå lige så rent, og man kan ikke bygge spillet op på samme måde. Så det er meget med at komme ind til nettet, få meget bonus på serverne og så videre. Det er også lidt sværere at bevæge sig på, fordi du ikke kan være lige så aggressiv, når du træder fra i jorden.”

Hvad er din bedste kamp nogensinde?

”Klart den bedste kamp jeg har spillet, var mod Rusland, da jeg slog Donskoy. Det er det bedste tennis, jeg har spillet mod den måske bedste modstander, jeg har slået i Davis Cup. Jeg synes faktisk aldrig, at jeg har spillet specielt godt i Davis Cup. Så der er ikke så mange at vælge imellem.”

Hvad er dit bedste Davis Cup-minde?

”At rykke op i division I, efter vi slog Bosnien i Hillerød. Vi havde egentlig ikke rigtig holdet til at rykke op, men hvis der kom et år, hvor lodtrækningen flaskede sig, var vores ambition at rykke op. Jeg havde svært ved at forstå, at det rent faktisk var lykkedes. Så det var noget af den største eufori, jeg har været med til. Også fordi vi vandt på den måde, vi gjorde, med en afgørende sejr ved 2-2, hvor Martin vandt en tæt kamp i fire sæt. Han var træt og måtte virkelig grave dybt. Vi fejrede helt vildt som et hold og slap det hele løs.”

Hvad er dit bedste våben som tennisspiller?

”Hvis du spørger folk udefra, vil de nok sige mine returneringer. Når det kører for mig, har jeg været i stand til at tage teten fra mine returneringer og spille lidt ‘outside the box’. Men måske er mit bedste våben i forlængelse af det at være uforudsigelig og tage kampene i mine egne hænder. Jeg er i stand til at være fleksibel og spille på adskillige tangenter.”

Hvad er dit yndlingsslag?

”Jeg kan bedste lide, når det kører med forhånden. Forhånden er det vigtigste slag i moderne tennis. Det har ikke været mit bedste slag gennem tiden, men det er det slag, jeg bedst kan lide at slå. Når det kører godt for mig, er det også, fordi min forhånd er godt kørende. Det er det slag, jeg føler, at spillere kan gøre mest med – både med spin, flade slag og temposkift. Der er mange muligheder med forhåndsslaget, så jeg vil sige forhånden.

Hvad bliver Indien – Danmark?

”3-2 til Danmark.”

Andre interviews i serien