Doublespecialisten Ingildsen: ”Det er utrolig naturligt for mig”

Johannes Ingildsen kunne godt være lun på at gå ’all in’ på sin doublekarriere. Det har i disse uger taget ham til Sydamerika for at spille ATP Challengers.

DTF’s Elitemiljø ligger på KB og er for spillere i landsholdstrupperne til Billie Jean King Cup og Davis Cup, samt juniorspillere med mulighed for at spille junior grand slams. Elitemiljøet tilbyder træning fire dage om ugen og arrangerer fællesrejser til internationale turneringer.

I serien Elite-stafetten tager vi hver gang en snak med en spiller på DTF’s Elitemiljø om deres styrker, ambitioner og næste skridt i tenniskarrieren.

Johannes Ingildsen spillede i sidste uge en ATP-challenger i Paraguay med makkeren Simon Freund. De to nåede kvartfinalen, hvor de tabte til det førsteseedede par. I denne uge gælder det en Challenger i Brasilien. Her møder den dansk-svenske duo seedet 2, Marcelo Demoliner og Orlando Luz.

Alle kampe fra Sao Leopoldo kan streames på Challenger TV

Nedenstående interview er lavet under Davis Cup-ugen, hvor Danmark og Johannes Ingildsen var i Mexico frem mod kampen den 3.-4. februar.

Hvad er dit drømmemål med tennis?

“Mit drømmemål er at kunne leve af det og spille de største turneringer i verden. Spille slams. Spille ATP-kalenderen. Det er helt klart målsætningen. Jeg vil gerne op og kunne leve af min sport. Jeg synes, det er den fedeste livsstil at spille tennis, men der skulle også gerne komme nogle penge ind i banken på et tidspunkt. Drømmen er at kunne komme derop, hvor jeg kan spille de fedeste turneringer og leve af det.”

Både på Davis Cup-holdet og til ITF-turneringer har du stor succes i double. Hvordan vil du beskrive dit mindset som doublepiller?

“Jeg tror bare, at det er utrolig naturligt for mig at spille double. Jeg spillede det rigtig meget i USA, hvor jeg har lært fra en virkelig dygtig træner. Enten er det en naturlig ting, eller også er det bare svært for nogen. Jeg føler mig meget komfortabel ved nettet. Det er rent instinkt, når jeg er deroppe. Jeg synes, at det er sjovt at spille med en makker, så man ikke bare spiller for sig selv. Så det er altid noget, jeg har nydt at gøre.”

Den 26-årige Davis Cup-spiller er en meget aktiv herre ved nettet. Foto: Allan Høgholm.

Kunne du være lun på at gå ‘all in’ på double?

“Det er noget, jeg har overvejet i noget tid. Jeg ved også, at min træner og de mennesker, der er omkring mig, vil bakke mig op i det. Min rangering begynder at ligne noget sjovt, hvor jeg i hvert fald kan spille turneringer på lidt højere niveau. Så det er nok noget, jeg kommer til at prioritere en del i fremtiden. De næste par måneder bliver det nok meget double og så også lidt single.”

Hvad kræver det, hvis det skal blive en succes, hvis man går ‘all in’ på double?

“Det kræver, at man træner det meget. Det gælder netspillet og de forskellige situationer. Hvordan man positionerer sig ved nettet og fra baglinjen og så videre. Der er nogle taktiske ting, man skal være god til. Og så kræver det selvfølgelig, at man har en makker, som man kan spille rigtig meget sammen med. Det er altafgørende, at man har en makker, man kan med på banen både spillemæssigt og mentalt.”

I Davis Cup er Johannes Ingildsen noteret for fire sejre og kun et enkelt nederlag i double.

Hvor højt skal man op på doubleranglisten?

“Top-50 er nok den zone, du leder efter i double fremfor i single, hvor det er top-100. Hvis du gerne vil ind i hovedturneringerne i slams, burde du være sikker med top-50. Det er også der, du kan spille de større ATP-turneringer. Både pointmæssigt og økonomisk er top-50 et virkelig godt sted at være i double. Men der er lang vej. Det er lidt et andet game, fordi der er dobbelt så mange point. Både din makker og dig selv får det samme antal point hver uge. Så du skal virkelig tjene mange point for at komme derop.”

Lige nu har nummer 50 på singleranglisten, Dominik Koepfer, 1002 point. Nummer 50 på doubleranglisten, Nicolas Barrientos, har 1760 point.

Hvad betyder det for dig at kunne have base i Danmark og træne på DTF’s Elitemiljø?

“Det betyder rigtig meget at få sparring af Fred (Frederik Løchte Nielsen red.) og de andre trænere. Det betyder meget at have den base og den support fra forbundet, som der har været i de sidste par år. Det er noget, jeg sætter stor pris på. Jeg er også rigtig glad for at være en del af den gruppe drenge og piger, der er derinde. Det er et sjovt miljø. Vi vil allesammen gerne blive bedre, så vi presser hinanden. Det er fedt at være en del af.” 

Tennis kan godt blive en ensom sport. Hvad betyder det gode sammenhold blandt danskerne for dig?

“Det betyder rigtig meget. Jeg synes, det er nogle gode personer vi har i miljøet. Som du selv siger, tennis er en ensom sport. Så det at kunne komme hjem, når man har været ude og spille turneringer, og føle, at man er en del af noget større, fordi vi allesammen er i samme båd. Vi vil allesammen gerne op ad ranglisterne og spille de fedeste turneringer. Det er helt klart en god ting at kunne hjælpe og sparre med hinanden.”

Davis Cup har givet mange gode oplevelser for Johannes Ingildsen. Foto: Allan Høgholm.

FAKTA

  • Navn: Johannes Ingildsen
  • Født: 1. juli 1997 (26 år)
  • Klub: KB
  • Tilknyttet DTF-Elitemiljø siden: 2021
  • Rangering single: 1018 på verdensranglisten
  • Rangering double: 250 på verdensranglisten

Tidligere afsnit af Elite-stafetten