Indendørs sport lukkes i 38 kommuner

Fra onsdag den 9. december lukkes der ned for indendørs tennis og padel i 38 af landets kommuner. Samtidig forlænges alle nuværende nationale corona-tiltag til og med 28. februar 2021.

Tennis- og padelhallerne kommer til at være tomme i 38 kommuner.

Bekymrende smittetal kommer endnu en gang til at have konsekvenser for tennis og padel. Det står klart, efter statsministeren mandag holdt pressemøde.

Alle nuværende nationale tiltag forlænges til og med 28. februar 2021. Det betyder blandt andet, at det nuværende forsamlingsforbud med 10 personer i voksenidræt og 50 personer i idræt for personer op til og med 21 år fortsætter.

Desuden gælder yderligere restriktioner i 38 kommuner fra onsdag den 9. december. Her vil al indendørs idrætsaktivitet herunder tennis og padel, samt klubhuse skulle lukkes. De restriktioner gælder til og med 3. januar 2021.

Sundhedsmyndighederne skriver: ”Steder, hvor der udøves idræts-, forenings- og fritidsaktiviteter, skal holde indendørsarealer lukket for offentligheden. Professionelle idrætsudøvere kan fortsat anvende indendørsarealer, som er lukket for offentligheden. Der kan fortsat afvikles udendørs idrætsarrangementer.”

Det er stadig tilladt at dyrke udendørs idræt i alle kommuner. I de 38 kommuner gælder det lille forsamlingsforbud på 10 personer for alle aldersgrupper.

Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis har opdatere vores anbefalinger for tennis og padel. De findes som altid på tennis.dk/corona

Dansk Tennis Forbund har konkretiseret hvilke spillere, der hører under undtagelsen for professionelle udøvere. Deres klubber vil blive kontaktet direkte.

De 38 kommuner med særlige restriktioner er: Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus.

Tag dine ’restriktioner’ med dig

Sundhedsmyndighederne opfordrer til, at man som borger tager særlige forholdsregler, hvis man har bopæl i en af de berørte kommuner og vælger at bevæge sig uden for de 38 kommuner, hvor der pr. 9. december 2020 indføres særlige tiltag og restriktioner.

Det betyder, at man, hvis man bor i en af de 38 kommuner og bevæger sig uden for disse kommuner, bør holde sig til de restriktioner og anbefalinger, som gælder det sted, man har bopæl.

Man bør ikke gøre ting, man ikke bør/kan gøre i ens egen bopælskommune. Det betyder, at man f.eks. ikke skal tage til en anden kommune eller udlandet for at spille indendørs tennis, padel eller gå i fitnesscenter.

Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis bakker op om sundhedsmyndighedernes opfordring.

Turneringer

Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis vil hurtigst muligt danne sig overblik over, hvad det kommer til at have af betydning for planlagte turneringsaktiviteter. Det ligger dog allerede nu helt fast, at turneringer, der er planlagt med afholdelse i de 38 kommuner, ikke kan gennemføres i perioden med restriktioner.

LÆS MERE

Turneringsarrangører og deltagere vil blive kontaktet direkte.

Generalforsamling

Dansk Tennis Forbund har planlagt generalforsamling 3. januar 2021 i Odense. Bestyrelsen har besluttet, at generalforsamlingen udsættes.

LÆS MERE