“Jeg elsker at give min passion for tennis videre til andre”

Oliver Gunvald er tennistræner i Aalborg Tennisklub. Han får et kæmpe energiboost, når han har trænet spillere, som inderligt brænder for at blive bedre. 

I syv år har Oliver Gunvald været træner i sin klub Aalborg Tennisklub. Derudover træner han også i andre klubber hen over sommeren. Han håber at kunne give særligt juniorerne lige så mange fede timer i tennisklubben, som hans tennis og trænere gav ham.

Læs, hvad Oliver selv siger om sit job herunder.

Vil du præsentere dig selv?

“Mit navn er Oliver Gunvald, og jeg er 24 år gammel. Til daglig spiller og træner jeg selv i Aalborg Tennisklub (ATK), men om sommeren har jeg både faste timer i Vestbjerg og Brønderslev Tennisklub. Og til dagligt læser jeg sociologi udover min trænergerning i tennis.”

Hvor mange år har du været træner?

“Jeg har været træner i 7 år.”

Hvorfor blev du træner?

“Jeg havde været rigtig aktiv i mine juniorår med meget tennis, træning og mange turneringer til jeg var 15 år. Herefter holdte jeg små tre års pause fra tennis, da jeg kom tilbage til tennismiljøet, så var behovet for at dygtiggøre min egen tennis ikke længere den samme som førhen. Derfor tog jeg rimelig hurtigt fat i ledelsen fra min klub og hørte, hvad mulighederne var inden for trænergerningen.”

Hvem er du træner for?

“I ATK er jeg primært træner for de juniorer, som vægter dét at blive bedre tennisspillere højest – her ligger min største interesse som træner også. Men i andre klubber træner jeg både juniorer og seniorer i forskellige aldre og niveauer.”

Hvad er dine arbejdsopgaver?

“Det er primært på banen at alle mine arbejdsopgaver ligger.”

Hvad kan du bedst lide ved dit job?

“Jeg elsker at give min passion for tennis videre til andre. Det giver mig et kæmpe energiboost, når jeg har trænet spillere, som inderligt brænder for blive bedre tennisspillere. Derudover er jeg en kæmpe nørd, når det kommer til teknik, det er det fedeste at dykke ned i andre teknik, samt give mit ‘take‘ på at optimere denne.”

“Jeg kan godt lide at komme ud i forskellige klubber og møde nye mennesker, hvor jeg kan dele min passion for spillet med andre. Derudover ønsker jeg også at give noget igen til foreningslivet – specielt juniorerne. Håber jeg kan give dem lige så mange fede timer i tennisklubben, som min tennis og mine trænere gav mig.”

Kom på trænerkursus

Vil du – eller kender du en – som også vil være tennistræner?

Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis udbyder i fællesskab en bred række træneruddannelser og trænerkurser, der giver dig muligheden for at blive lige netop den tennistræner, du ønsker at være. Kursernes indhold og varighed er forskellige og bliver udbudt i hele landet.

Vi udbyder kurser i hele landet. Læs mere om vores kurser herunder, og hvor der udbydes et kursus nær dig, som du kan tilmelde dig.

  • Hjælpetræner (Introduktionskursus)
    Hjælpetræner i tennisklubber og idrætsforeninger. Læs mere.
  • Tennistræner 1, 2 og 3 (Niveau I)
    Tennistræner for begyndere, letøvede og øvede spillere i tennisklubber og idrætsforeninger. Læs mere.
  • Tenniscoach (Niveau II)
    Cheftræner i mindre eller mellemstore klubber eller hovedansvarlig for et område i større klubber. Læs mere.

Læs om andre trænere: