DTF får mere international indflydelse

Dansk Tennis Forbund får mere at skulle have sagt i det internationale tennisforbund (ITF). Det er blevet vedtaget på ITF’s årsmøde i Glasgow.

DTF’s formand Henrik Thorsøe Pedersen sammen præsidenten for ITF, David Haggerty.

I det internationale tennisforbund (ITF) er de stemmeberettigede lande inddelt i forskellige niveauer. De største lande som grand slam-nationerne USA, Frankrig og Storbritannien har hver 12 stemmer.

Derunder kommer resten af landene, der har 9, 7, 5, 3 eller 1 stemme at gøre godt med. Ved sidste uges årsmøde i ITF – det såkaldte AGM – der blev afholdt i Glasgow, havde Dansk Tennis Forbund søgt om at gå fra fem til syv stemmer.

Det var en ansøgning, der blev støttet fra centralt hold i ITF, og ansøgningen modtog også bred tilslutning, da nationerne skulle tage endelig stilling. Med 83 procent af stemmerne for var den øgede indflydelse til Danmark sikret.

Kæmper mod sportswashing og matchfixing

Som specialforbund i Danmark i en olympisk sportsgren er Dansk Tennis Forbund forpligtet til at arbejde for øget dansk indflydelse i de internationale organisationer. De ekstra stemmer er et godt skridt på vejen i den sammenhæng.

”Vi vil få en større stemme i ITF. Den vil vi bruge til fortsat at påvirke international tennis i en positiv retning, hvor vi kæmper for vestlige demokratiske værdier, kæmper imod matchfixing og sportswashing, og arbejder imod korruption og nepotisme i de internationale organer,” siger Henrik Maris, der er næstformand i DTF og ansvarlig for international politik i DTF’s bestyrelse.

Sammen med formand, Henrik Thorsøe Pedersen, var han til stede ved ITF’s AGM i Glasgow. Henrik Maris understreger, at Danmark samtidig skal sikre en stemme for de mindre lande og deres ønsker og behov i den internationale tennisverden, som ellers domineres meget af de store tennislande.

Danmarks internationale indsats er nøje koordineret med de øvrige nordiske lande. Med Danmarks øgede stemmetal repræsentere de nordiske lande nu i alt 25 stemmer samlet set.