Fredagssnolder: Ja tak til skum – altså den sunde slags!

JYLLINGE: Mens mange mennesker vælter trætte ned i deres sofaer fredag efter fredag, hopper en flok tennisspillere fra Jyllinge Tennis og Padel derimod i idrætstøjet. Det er nemlig fredag , tid til skumtennis for voksne.

Artiklen her blev oprindeligt udgivet i december 2021.

Skum leder for mange tankerne hen på fredagsslik og sukker i lange baner. Men i Jyllingehallernes multihal, har ordet skum en helt anden betydning. Her betyder skum høj puls, labre tennisslag og masser af glæde, fight og fællesskab mellem to håndfulde voksne tennisspillere.

Men hvorfor dog ikke gøre som så mange andre og parkere kadaveret på divaneseren og få sig et fortjent hvil efter ugens strabadser?

”Fordi det her er den bedste start på weekenden. Det er sjovt at spille skumtennis, og du er sammen med alle dine tennisvenner. Og selv om vi spiller fredag aften, kan vi faktisk også nå hjem og se Vild med Dans, hvis man er til det,” smiler skumtennisspillerne, Bente Ravn Petersen og Jacqueline McAnulty, der har sværget til tennisspillet, siden de var ganske små og spillede med træketchere.

En ren 10’er

Skum kan helt sikkert noget. Det ser man hurtigt, som det ene fine tennisslag afløser det næste og kække kommentarer med glimt i øjnene flyver hen over det sænkede badmintonnet. Og tjekker man Jyllinge Tennis og Padels hjemmeside, står der med store typer ”UDSOLGT” henover tilmeldingsknappen.

Det forstår man forstår godt. For en ting er, at spillerne får holdt tennisslagene ved lige. En anden er, at det samtidig er vanvittigt sjovt.

”På en skala fra 1-10, så får skumtennis en ren 10’er af mig, fordi jeg synes, det er skidesjovt. Du får sved på panden, og er du fire jævnbyrdige spillere, kan du få mange og lange dueller – og det er ikke altid tilfældet i almindelig tennis,” konstaterer Erik Holgersen med et smil.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ikke bare noget for børn

Efter et par slagøvelser kalder cheftræner, Kim Hornemann, aftenens 10 spillere sammen på den midterste bane. Ketcherne placeres i en lang række, og en spiller vælger nu tilfældigt, hvilke numre ketchere i rækken, der skal spille mod hinanden. Cheftræneren matcher hurtigt duellanterne og fordeler dem på alt fra ”jernbanen” til ”guldbanen”.

Men hvorfor burde andre klubber gøre Jyllinge Tennis og Padels kunststykke efter og tilbyde skum?

”Andre klubber skal gøre det her, fordi det er sjovt, og fordi de så kan spille tennis året rundt. Skum er ikke bare noget for små børn, for hvis man gør det rigtigt, får man en masse ud af det, og kan faktisk være meget udfordrende,” fortæller Kim Hornemann, der lige nu træner både juniorer og seniorer i skumtennis i Jyllinge Tennis og Padel – en del af Jyllinge Gundsømagle Idrætsforening.

Kim Hornemann er i klubben som en del af Trænerhuset, hvor flere klubber deles om en træner, der er ansat i Dansk Tennis Forbund.

Samspil og sammenhold

”Undskyld … undskyld.”

På ”guldbanen” har en spiller loppet skumbolden over modstanderen og gør sit for at undskylde det ‘fejlslagne’ vinderslag. Her på banerne handler det nemlig ikke nødvendigvis om at vinde, men om at få masser af spil i gang og dyrke det gode sammenhold.

Og selv om det er fredag aften, går der indimellem så meget fællesskab i den, at man lige runder klubhuset ved siden af hallen og hygger om en fyraftensdrink. Men så er det også hjem og se Vild med Dans og ellers restituere indtil næste fredag, hvor skum igen fylder Jyllinges haller.